Slide background

KWALITEIT · AANDACHT · AMBACHT

Aanlever specificaties

Check, deliver and print

Files opmaken

Je levert altijd spreads aan in het vierkant/liggend/staand formaat. Geen losse pagina’s of losse foto’s. Een spread zijn twee pagina’s. Je levert je spreads altijd aan als reeks JPG’s (geen PDF).

 • Hanteer een duidelijk oplopende nummering van je files. Bijvoorbeeld:
  rikanne_30x30_01, rikanne_30x30_02, rikanne_30x30_03 etc.
 • Gebruik geen ‘vreemde tekens’ in je file namen. Zoals; + | % # ! ? @ / [ ] { } \.
 • Je levert altijd spreads aan. Nooit losse pagina’s of losse foto’s. Een spread van een 30x30cm album heeft dus als afmetingen: 610x305mm.
 • Er zijn geen halve spreads. Het album begint en eindigd met een hele spread. Daarna komt het schutblad dat vast zit aan de kaft.
 • De files die je aanlevert moeten 300DPI zijn.
 • Houdt bij de opmaak van je files rekening met safety margins (veiligheidsmarge). 5mm links en rechts, 2,5mm onder en boven.
 • Pagina’s ontworpen op een zwarte achtergronden kunnen niet worden afgedrukt.
 • Alles wat buiten de safety margin van je album valt kan mogelijk weggesneden worden..
 • Foto’s die tot aan de rand van de spread lopen worden aflopend in het boek verwerkt..

Software

Om je albums te ontwerpen kun je verschillende software pakketten gebruiken. We adviseren om Smart Albums of Fundy Designer te gebruiken, omdat die pakketten fantastisch zijn om albums in te ontwerpen. In Smart Albums en Fundy vindt je ook onze specifieke Dutch Ink Albums templates. Met deze templates zijn je files altijd conform de specificaties. Gebruik je InDesign, zorg dan goed dat je files de juiste afmetingen hebben zoals omschreven in de tab over Afmetingen.


Files Aanleveren

Lever je bestanden aan via WeTransfer. Via onderstaande knop kun je de bestanden uploaden. Het verplichte veld voor je ordernummer kun je terugvinden op je Mijn Orders pagina, of in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na je bestelling. Met de bestanden wordt je bestelling zo snel mogelijk in productie genomen.


Afmetingen

We hanteren voor de albums in alle mogelijke formaten maar 3 templates. De templates zijn gemaakt voor het grootst mogelijke formaat van elke type album. De 3 type albums zijn; vierkant, liggend en staand. De formaten zijn inclusief safety margin. Afwijkende afmetingen kunnen niet worden verwerkt.

 • Vierkant formaat: 610x305mm @300 DPI sRGB / 7205×3602 px
 • Liggend formaat: 813x305mm @300 DPI sRGB / 9602×3603 px
 • Staand formaat: 610x407mm @300 DPI sRGB / 7205×4807 px

Kleurprofiel

Exporteer je spreads met sRGB kleurenprofiel. Je kunt ook in AdobeRGB aanleveren. Neem hiervoor eerst contact op met ons op het af te stemmen.


Cover templates

Bestel je een album met een fotocover, zoals een Mondriaan of een Avercamp album. Gebruik dan onze templates om je cover in te ontwerpen. Voor het gebruiken van de templates is Adobe Photoshop nodig. Download het juiste template hieronder, open de file in Photoshop en plaats je foto en ontwerp naar wens in de PSD. Het rode gedeelte van de templates is bedoeld als gedeelte wat we wegvouwen naar de binnenkant van de albumcover. Het is de bedoeling dat je pixels van je cover doorlopen om de rand. Zorg dus dat het rode gebied gevuld is met pixels. Maar plaats geen belangrijke elementen in dit rode gedeelte. Exporteer de file als een JPG, en noem hem; Cover.jpg. Stuur de cover file samen met je spreads, onder vermelding van het ordernummer aan ons via WeTransfer.

Downloads

Download hieronder de informatie PDF met alle cover materialen. Deze PDF kun je aan je direct aan je klanten sturen om ze een materiaal voor de cover te laten uitzoeken. De PDF bevat geen logo’s van Dutch Ink Albums, en kun je daarom direct aan je klant sturen.

Benieuwd naar onze prijzen?

Registreer je als fotograaf en bekijk onze prijzen in het bestelformulier. Bestel je demoalbums met 25% korting! Laat je overtuigen door de afwerkingskwaliteit en de scherpe prints van Dutch Ink Albums. Luxe fotoalbums met liefde geprint op het mooiste Fine-art fotopapier.
REGISTREREN

forgot

Login

Forgot password