Slide background

Beauty above else

Wat is Fine-art?

Fine-Art is een verzamelterm en refereert naar het principe van de kunst voor de schoonheid boven alles. Een Fine-Art print is een afdruk van een digitaal bestand op de hoogst mogelijke kwaliteit. Onze Fine-Art albums worden geprint op zuur-vrij papier. Met het printen wordt gebruik gemaakt van ‘archief kwaliteit’ inkt. Inkt dat kleurecht en mooi blijft voor tientallen jaren. Fine-art print methodes worden gebruikt in musea om fotografie kunst veilig te stellen en te archiveren. De printers die we gebruiken voor onze Fine-Art albums zijn high-end machines met 12 inktpatronen en hebben een grotere kleuren gamma dan bijvoorbeeld chemische prints (RGB).


. Scherpe afdrukken .
. Rijke kleur .
. Smooth feel .
. 100% wit papier .
. Archival value 100 years .


Fine-Art papier

Onze albums worden geprint op één soort 100% wit 100% mat fine-art papier. Ons papier beïnvloed de kleuren van de prints niet. Bovendien heeft ons fine-art een archief waarde van 100 jaar! Fotoprints op fine-art papier ogen natuurlijk en kleurrijk. Lichtbronnen worden niet weerkaatst door de matte prints. We vinden dat de beste foto’s bekeken horen te worden op het mooiste papier, met de scherpste printkwaliteit!

Lay-Flat

De albums van Dutch Ink Albums zijn gebonden als Lay-flat album. Dat betekend dat een album plat bekeken kan worden, en foto’s door de naad geprint kunnen worden. Zonder dat je beeld verliest in de naad. Bovendien zorgen onze fine-art prints ervoor dat er geen kleurenzweem ontstaan in de naad/ril van het fotoalbum. Een lay-flat fine-art fotoalbum van de allerhoogste kwaliteit!

Speciaal voor trouwfotografen

De albums van Dutch Ink Albums worden veel gebruikt voor trouwfotografen. Inmiddels hebben we talloze Nederlandse/Belgische trouwfotografen die onze kwaliteitsalbums als premium album leveren aan hun klanten. De beste foto's verdienen de beste kwaliteitsprints in het beste afgewerkt fotoalbum!PREMIUM KLEUREN

Met Fine-Art is het mogelijk om het AdobeRGB kleurenspectrum te printen. Benut extra kleurdata voor nog vloeiendere overgangen in je kleuren. Het beproefde sRGB geeft in de meeste gevallen voldoende kwaliteit in kleur en scherpte. Maar Dutch Ink Albums bied de mogelijkheid om in AdobeRGB te printen.Cover board – FSC certified 100% recycled material. Paper – Fine-Art from sustainable sources, PEFC certified from sustainable sources. Ink – Hybrid Water & Pigment based. Leather – Sourced from suppliers committed to sustainability and the ethical treatment of animals. End sheets – 100% from sustainable sources. End boards – 90% recycled, 10% from sustainable sources. – Shipping protetection – Bio Nuggets 100% biodegradeable. Shipping carton – 100% recycled cardboard. Shipping PostNL – Carbon neutral. Hosting provider – Carbon Neutral.

Bekijk onze albums

Bekijk de collectie Fine-Art fotoalbums. Luxe premium fotoalbums voor de veeleisende fotografen met liefde voor mooie prints.


forgot

Login

Forgot password